4 mrt 2011

Aftellen!

Bijna is het weer zover, de veulentjes zijn in aantocht! Eerder deze week kwam onze Rose naar huis om de 'kraampaddock' te bemannen en wordt de leegte bij Potter opgevuld door drachtige Lulu (die pas in juni is uitgeteld). Gisteren besloot ik ook Beetle naar huis te halen. Beiden merries zijn voor eind maart, begin april uitgerekend.

Zo op het oog is Rose veel verder in haar dracht maar schijn bedriegt. Rose heeft al diverse veulens gehad en haar baarmoeder is al flink opgerekt waardoor ze veel sneller dik is. Beetle daarentegen verwacht haar eerste veulen en ziet er nog mooi strak uit. Het ideaalplaatje zou zijn om deze 2 dames samen te zetten zodat Beetle veel meekrijgt van Rose die officieel een week voor haar een veulen zou moeten krijgen. Na de eerste kennismaking over de draad konden de dames vanmorgen voor het eerst samen staan. Alles ging in rust en harmonie, de dames kunnen het prima met elkaar vinden. Zoveel te beter!

Nu is het afwachten tot de uiers goed vol gaan lopen en dan zien bij de bevallingen aanwezig te zijn. Het is weer spannend voor wat we dit keer mogen verwachten. Na 7 Tennessee Walker hengstjes is het echt tijd voor meiden!

Bij Rose ben ik vrij zeker dat dit gaat lukken. Tot nu toe zijn alle merrie veulens van Potter zeer actief in de buik geweest en dat is ook bij Rose het geval. Bij Beetle heb ik echt geen idee. Mijn Amerikaanse vriendin leest altijd de stand van de staartharen om een geslachtsvoorspelling te doen maar ook zij twijfelt dit keer enorm. Ze vermoedt ook hier een merrietje maar of dat ook zo zal zijn? We houden de spanning er dus nog even in!