16 mei 2009

Verandering

Voor Ravi zijn spannende tijden aangebroken. Na een kleine 2 jaar 24/7 in een wei met grote paddock te hebben geleefd samen met soorgenoten werd hij 1,5 week geleden naar huis gehaald. Deze verandering gaat logischerwijs gepaard met de nodige stress. Overdag mag hij samen met zijn nieuwe 'partner' Honor in de weide maar 's nachts heeft hij een paddock voor zichzelf.

De andere merries staan relatief dicht bij en op dit moment zijn er zelfs 2 hengstig. Hoe leg je een hengst uit dat de mens heeft besloten dat deze merries niet gedekt worden dit seizoen? Toch slaat Ravi zich er goed doorheen. Na een aantal onrustige dagen komt hij steeds meer tot rust. Ravi herkent de routine en settelt zich in de nieuwe dagindeling.

In de wei gaat het uitstekend. Honor is een Alfa merrie en zet Ravi op zijn plek daar waar nodig. Zo mag hij geen interesse tonen aan andere vrouwen bv wanneer ik in de ruimte naast hem met een paard rijd. Ik ben erg dankbaar voor haar wijze levenslessen want natuurlijker en beter dan Honor kan ik het Ravi niet uitleggen.

Bij deze verandering zal het niet blijven voor Ravi. Binnenkort gaan we beginnen met het grondwerk om Ravi later ook onder zadel op te leiden tot rijpaard. Wat gaat de tijd toch snel. Het lijkt als de dag van gisteren dat er in dezelfde paddock als waar Ravi nu staat een klein rood veulentje van de zon lag te genieten. De foto riep veel 'ooo's en aaah's' op, iedereen vond hem een schattig 'kameeltje'. Een foto overzicht van Ravi als veulen tot nu vindt je hier.