14 mei 2009

Gekke kattenziekte

Het moet niet gekker worden. Na het 16e verjaardagsfeestje van Izzy werd ze ziek. Vorige week begon ze met niezen, gevolgd door hoge koorts. In allerijl naar de dierenarts en gelukkig hadden we de koorts weer snel onder controle. De kleine muis was uit voorzorg in een andere kamer gelegd zodat ze geen besmetting kon oplopen. In de dagen die volgden vielen echter de poezels bij bosjes neer. De één hoest, de ander niest met veel opruimwerk waarvan ik je de details maar zal besparen.

De kleine Muis verhuisde naar de guesthouse om de bacillen nog verder te ontlopen en de verzorging werd deels overgenomen door de stagiaire terwijl ik zustertje mocht spelen voor de 4 katten in huis. Fred werd echter zo ziek dat het een haar scheelde of hij moest aan het infuus en voor mij was dat de druppel. De risico's zijn te groot om Muis hier groot te brengen. Al het gesnotter zorgt ervoor dat mijn kleding besmet is daarmee kon ik niet in dezelfde ruimte als het kitten komen. Gisteravond heb ik een noodoproep gedaan bij poezenopvang Catshelter en binnen het uur was er een opvangadres voor Muis beschikbaar. Momenteel verblijft ze nog in quarantaine maar als alles goed gaat dan mag ze binnenkort bij een ander nest kittens en hun moeder groot worden. Beter kan gewoon niet! Het is een pak van mijn hart want hoewel ik haar graag zelf groot had willen brengen is dit zowel veiliger en beter qua socialisatie voor Muisje zelf. Het streven is dat ze terugkomt zodra alle bacillen de deur uitgewerkt zijn en dan kan ze het maatje worden van onze Smarty die tot nu toe de dans ontsprongen is qua ziekte.

Ondertussen dokteren we met Izzy, Fred, Sizo en La Rhett. De verdamper draait overuren met een slijmoplossende olie en de poezels worden verwend met biologisch blikvoer aangelengd met een restant warme kittenmelk.

"Alles zal rech komme"