3 mei 2009

Buffelen

6 jaar geleden begon Oscar aan een heus project om mijn droom te verwezelijken ooit een roundpen te hebben. Terwijl ik op de Equitana de Tennessee Walker aan het promoten was, bouwde hij een roundpen voor mij. Hij werd prachtig en een mooie foto prijkt sinds jaar en dag op onze website. Helaas waren de palen iets minder lang bestand tegen ons klimaat en zo viel dit voorjaar de halve roundpen om. Tijd voor vernieuwing, verbetering en vooral versteviging!

In het dagelijks leven is Oscar Project Manager en dat komt goed van pas bij een klus als deze. Na het nodige denkwerk, planning en budgetering werd afgelopen week de oude roundpen volledig neergehaald en kon de wederopbouw beginnen.

Op dag 1 werden de palen gezet, dit keer zijn het bielzen dus van omvallen en rotting is geen sprake meer. Met behulp van het juiste materiaal (grondboor, trekker, laser) en veel helpende handen staan de bielzen zo in de grond. Even leven we in een stone henge tijdperk, ook bijzonder! De 2e dag was voorzien voor de dwarsliggers. Met 3 man sterk vlotte het werk gestaag en voor het donker was de roundpen dicht. Iedereen is patataf maar het grootste werk is gedaan. Klasse! Rest nog de afwerking; 2 rijen dwarsbalken, een poort en een kwast carboxcyl (doe maar een liter of 50?) en met de open deur kan iedereen het eindresultaat met eigen ogen aanschouwen.

Ik ben als een klein kind zo blij. De roundpen wordt niet alleen een plaatje maar is bovenal functioneel en verschrikkelijk fijn om jonge paarden in te werken. Nieuwsgierig naar het eindresultaat? 17 mei vanaf 13.00 uur is iedereen welkom op onze open deur!