8 mrt 2010

De kraamkamer is klaar!

Het heeft bloed, zweet en tranen gekost maar het is gelukt. De 'kraamkamer' is dan eindelijk opgeknapt en hoog drachtige Lilly kan haar veulen in de voor haar welbekende maar nu ook goed afgewerkte stal en paddock ter wereld brengen. Afgelopen nacht kon ze de stal inweiden.

Al jaren was er het voornemen om 2 stallen te voorzien van houten wandpanelen en een stenen vloer. Telkens weer was er een klus die voorrang kreeg. En ja, in de zomermaanden is de nood op een goede vloer ook veel minder belangrijk dan in de winter. Dit najaar hadden we een klusteam de opdracht gegeven en waren we zelf al begonnen met het afbreken van het binnenwerk. Helaas kwam het team niet opdagen waardoor we dit koude voorjaar de klus alsnog zelf moesten klaren. Oscar en onze cowboy hebben de laatste dagen hard geploeterd om nog voor de bevalling van Lilly de stal af te krijgen en met succes!

Gisteravond stapte Lilly vol trots haar babykamer in. Kan het zijn dat een paard zich realiseert dat al het gezwoeg speciaal voor haar was? Zo leek het anders wel! De stenen vloer is voorzien van een dikke laag vlas waar straks nog een lekker strobedje overheen komt. Lilly geniet al zichtbaar en is niet uit haar stal weg te slaan. Als haar veulen er eenmaal is zal het alleen maar erger worden! Ook voor mij wordt het een stukje makkelijker en kan ik 's avonds en 's nachts even snel naar buiten wippen om haar te controleren. Deze paddock en stal heeft al veel geboortes op haar naam; Daisy, Ollie, Ravi, Sakara, Bud, Dean, Nilam en Sam zijn op deze plek ter wereld gekomen. Na 10 jaar was een opknapbeurt geen overbodige luxe. Laat de kleine maar komen!