26 aug 2012

Het stond vorig jaar al op de planning: Beetle inrijden. Net als nog veel meer overigens. Vrijwel alle plannen werden 'on hold' gezet tot nader orde. Inmiddels is de draad weer opgepakt en deze zomer konden we daadwerkelijk aan de slag, niet alleen met Beetle maar ook met Anouck.

Beetle is als 2 jarige in Amerika aangeschaft. Zij stond bij vrienden van ons in Wisconsin. Ik had Beetle al gereserveerd en na een persoonlijke kennismaking in 2009 was de koop definitief. Beetle bleef nog een jaar in Amerika om daar gedekt te worden door NFF Wilson's Society King. Vorig jaar werd Abby geboren, de spitting image van haar vader. Abby is ondertussen een opgeschoten jaarling van ruim 1.45m en staat samen met de kleine Dino en 'onthaalmoeder' Lilly op de wei. Voor moeder Beetle was het hoogtijd om als 5 jarige onder zadel te gaan.

Vorig jaar was er al wat grondwerk gedaan en had Beetle ook al eens een zadeltje op gehad. Dit voorjaar is dat weer herhaald. In juli begon het echte werk. Stagiaire Els werkte onder begeleiding aan de eerste beginselen van stilstaan tijdens opstijgen, sturen en het stappen met ruiter op de rug. Ook een stapje versnellen begrijpt Beetle. Met de aanhoudende hitte van de afgelopen weken hebben we het rustig aan gedaan. Lang leve de roundpen die tot 2 uur in de schaduw ligt. Dankzij de schaduw konden we tenminste nog een beetje werk verrichten en vrij zijn van de dazen.

Zowel Beetle als Anouck boeken goede vooruitgang. Het grappige is wel dat Anouck nog erg ongebalanceerd is terwijl Beetle heel stabiel aanvoelt. Is het de leeftijd (4 versus 5), de bouw of komt het omdat Beetle ook al een veulen op de wereld heeft gezet? Wie zal het zeggen.

Voorlopig zijn we heel tevreden met het resultaat van beide merries. Anouck heeft al 2 buitenritjes achter de kiezen. Met Beetle zijn we daar helaas nog niet aan toegekomen voor het einde van Els haar stage. Maar wat in het vat zit, verzuurd niet!