22 jul 2011

Stoere Max

Max doet het geweldig. Na zijn verplichte stalrust samen met mams mocht hij eerst voorzichtig in een grotere ruimte bewegen. Nu heeft Max niet veel ruimte nodig om zich uit te leven maar wat meer bewegingsvrijheid is toch ook wat veiliger voor hem zelf en ook zijn moeder blijft iets meer bespaard. De eerste 10 minuten vloog hij als een wacko door de paddock na 3 weken op stal te hebben gestaan. Dat moest er echt even uit...

Inmiddels loopt hij alweer 1,5 maand buiten. De weitjes blijven beperkt van formaat om hem niet helemaal op full speed te kunnen laten lopen. Want ja, dat is wat Max het liefste doet. En denk nou niet dat hij zichzelf niet kan plezieren op een kleinere oppervlakte want dan sla je de plank volledig mis. Max maakt de meest prachtige en kunstige sprongen. Changementjes, bokken, steigeren maar ook de levada en een capriole. We hebben ze allemaal voorbij zien komen. Wat dat betreft kan hij zo naar de Spaanse rijschool. Het resultaat van al deze energieke uitspattingen is een lekker gespierd en ontwikkeld lijf op de leeftijd van 4 maanden. Ravi komt dagelijks even buurten tot groot plezier van de jonge Max want hij wil zich wel meten met een echte kerel natuurlijk.

Max komt ook prachtig uit zijn veulenvacht. Een mooi donker classic champagne tint die veel weg heeft van de vacht van een Weimaraner (hond). 't is een plaatje van een paardje (al zeg ik het zelf ;)).

De foto linksboven is gisteren gemaakt, onderstaande foto's dateren van begin juli.