30 sep 2010

Kroost vliegt uit

Op de valreep vond er nog een verhuizing plaats voor ons vertrek naar Amerika. Zojuist is Trip vertrokken naar zijn nieuwe adres bij de opfokker in Nederland. Moeder Lilly begeleidt hem hierbij. Dat Trip enige weken geleden gespeend was maakte voor hem geen verschil om zijn moeder blindelings te vertrouwen. Het laden verliep vlekkeloos.

Nadat Lilly was geladen en stond te genieten van haar hooi liep ik met een voeremmer de trailer in. Dat Trip net had ontbeten speelde geen rol. Hij lustte nog wel wat! Alleen die laadklep stond in de weg en hoe kom je nou bij dat voer in de trailer? Zonder op de laadklep te staan was de beste mogelijkheid via de zijkant de klep maar ja, dan kon hij niet bij het voer en de opstap was wel heel hoog. Ik leidde hem dus telkens naar het laagste punt; het midden van de klep. Deze ligt nog altijd iets hoger dan de vlakke grond dus ja, dan stoot je je voet (hoef). 3x zocht hij wederom het plekje op langs de zijkant maar aangezien hij niet beloond werd, waagde hij toch een poging vanaf de juiste locatie.

Zonder twijfel stapte hij met zn voorhoeven op de klep et voila, de beloning van een klein hapje was al daar. Mjam, dat is toch lekker voer, daar wilde hij meer van en dat mocht natuurlijk maar..... voor wat, hoort wat! Stapje voor stapje lokte ik hem verder op de klep en al snel stond hij er met 4 benen op al knabbelend op zn muesli. Er was geen spoor van onzekerheid te bekennen. Binnen 10 minuten stond hij op de trailer terwijl hij er nog nooit 1 van binnen had gezien. Daarentegen heeft hij wel de trukendoos van Sam mogen aanschouwen die van het laden in mei dit jaar een heel langdurig spektakel heeft gemaakt, niet echt het juiste voorbeeld. Ook het afsluiten van de trailer en het wegrijden ging zonder enige gestommel. Trip was veel te druk met het heerlijk ruikende voordrooghooi.

Klein detail is overigens dat Trip zonder leidttouw is geladen. Het ging dus volledig uit vrije beweging.

Ik ben trots en tevreden. De nieuwe eigenaresse zal veel plezier van deze kanjer gaan beleven en ik weet zeker dat Trip zich snel thuis zal voelen tussen een groep jongens van zijn leeftijd.