27 sep 2010

Count down

Het aftellen is begonnen. Dit weekend vliegen we de grote plas over voor ons jaarlijkse verlof annex werkvakantie in de US of A. Een deel van ons verblijf is gepland maar zoals altijd blijft er voldoende ruimte over voor spontane bezoeken aan stoeterijen, evenementen of andere interessante gelegenheden.

We beginnen zoals altijd met een rechtstreekse vlucht Brussel - Atlanta. Door de jaren heen is dit toch wel de makkelijkste en snelste verbinding gebleken naar ons favoriete verblijf in het pittoreske gehucht Petersburg, TN. Na 8 uurtjes vliegen stappen we in de auto om 4 uur later bij ons huisje te arriveren die omringd is door heuvels en 30 ha met een kudde van ca 40 Walkers. Wakker worden in de natuur met zoveel van je favoriete paarden om je heen die vrij zijn te gaan en staan waar ze willen is een droom die al meer dan eens werkelijkheid werd.

De eerste week is gereserveerd voor het weerzien van vrienden, hun paarden en nakomelingen van dit jaar, uitrusten, lekker bijkletsen en genieten van een goede steak en mijn favoriete ontbijt: pancakes met fried apples & cream by Cracker Barrel! Als we dan toch allemaal samenkomen, is het een goed moment voor een meeting met de founders van de Heritage TWH Society. In week 2 verlaten we onze uitvalsbasis in Petersburg om via Nashville naar Kentucky te reizen. Die periode verblijven we in motels en hopen we ook te bivakkeren bij een Nederlands echtpaar met een B&B in KY. Het is alweer ruim 12 jaar geleden dat ik een fokker van Walkers met oude bloedlijnen in KY heb bezocht, de hoogste tijd om weer langs te gaan. Ironisch genoeg bezoeken we het Kentucky Horse Park pas nadat de Equestrian Games zijn afgelopen. Te druk en niet onze 'tak van sport'. Arnold & Lisa Warmels hebben we 3 jaar geleden voor het laatst gezien en we kijken uit naar het bezoeken van hun Frysian Valley Sport Horses farm in Lexington waar ze eerder dit jaar naar verhuisd zijn. Klinkt bekend? Dat kan kloppen! Zij hebben nl de openingscermonie met de Friezentrein verzorgd.

We bezoeken het KMSHA en een aantal fokkers van Kentucky Mountain Saddle Horses om later weer zuidelijk af te reizen naar TN. Onderweg stoppen we nog bij Larry Whitesell om een clinic van hem bij te wonen en we eindigen het laatste weekend in zuid TN om samen met fans en eigenaren van nakomelingen van Buds Sterling Bullet een trailrit te maken.

Wat hebben we het toch slecht ;) Tennessee, here we come!