12 jun 2011

Geboren



Een laatste kadootje van Potter. Classic Champagne vond ik altijd de mooiste kleurvariant. We begonnen echter in 2006 met een vosje, het jaar erop verloor Secret 6 weken voor het einde haar veulen: een classic champagne meisje. In 2008 volgden nog een vos hengstje en een amber champagne hengstje. Allemaal nakomelingen van Potter. Dit jaar zijn we getrakteerd op niet één maar twee classic champagne veulens, een hengstje en een merrietje. Dat is toch wel heel attent van Potter (en de merries niet te vergeten).

Dit dametje heeft wederom enorme lange stelten waar ze even mee moest oefenen voordat ze er mee uit de voeten kon. Daarnet zag ik haar al in galop door de paddock dus het gaat met sprongen vooruit. Ze hinnikt telkens wanneer ik de paddock bezoek, wat een schatje. Ontwijken heeft geen zin, cupido schiet telkens weer raak. Deze is om op te eten! ;)

Mama Lulu is voor het eerst moeder. Het was even wennen dus besloten we een co-moederschap aan te gaan vanmorgen vroeg. Inmiddels weet Lulu dat liggende veulentjes niet dienen als opstapje om je voet op te zetten zodat je makkelijker je jeukende onderbeen kunt knabbelen. Ook begrijpt ze dat je veulentjes niet mag slaan als ze achter je staan, zeker niet als ze van je eigen vlees en bloed zijn. En het is duidelijk dat de voeding van je kind, voor je eigen voeding gaat en dus even je been in de juiste positie moet zetten zodat de kleine aan de uier kan...

Lulu kan inmiddels prima zelf voor haar dochter zorgen maar krijgt graag een schouderklopje en een liefkozende knuffel van mij. Het is ook niet niks, het moederschap.