18 feb 2011

Vroeg!

We zijn er vroeg bij dit jaar maar hier is het voorjaar begonnen! Al meer dan een week lang worden we 's morgens wakker van het vogel gekwetter. Pas toen viel het op hoeveel ik dat geluid heb gemist. Het weer is geweldig; rond of boven 0 met hier en daar een zonnetje.

Met de komst van het voorjaar zijn er ook weer veel klussen te doen op het land. Omheiningen weer eens nalopen en herstellen. Mesthopen afvoeren, land bemesten etc. Al geruime tijd letten we goed op het milieu en de laatste jaren gebruiken we geen mestkorrels meer. Om nog milieubewuster te werken hebben we dit jaar de opgespaarde mest weer uitgereden over het land. Vanaf 15 februari was dat weer toegestaan dus lieten we er geen gras over groeien, integendeel, hopelijk gaat het gras straks sneller groeien!

De mesthopen werden voorzien van EM en het geheel is verspreid over verschillende weilanden. Wellicht ben ik nu een enorme spelbreker als ik zeg dat het wat mij betreft flink mag gaan regenen!

Na de eerste regenbui wordt alles weer gesleept en later in het voorjaar worden er nog een kleimineralen over het land verspreid. Doordat we op zandgrond zitten raakt de grond hier nl zeer snel verdroogd.

Op dit moment ziet het land er troosteloos uit maar daar gaat snel verandering in komen.