31 jul 2010

Soort zoekt soort?

Anouck woont nu 2 weken bij ons en staat sinds aankomst bij de veulens op de grote weide. Aanvankelijk werd ze door de groep buitengesloten en was ze een vreemde eend in de bijt. Na een week kwam daar verandering in en stond Anouck niet buiten de groep, maar in de groep, veelal dicht bij de veulens.

Al snel bleek dat ze een grote voorliefde heeft voor voer, net als onze Paloma. Zodra we 's morgens beginnen met voeren staat de 2 jarige voor aan om als eerste te eten krijgen, iets wat qua rangorde niet zou mogen dus dat zorgt soms voor onderling gekijf. Anouck is gek op de kleintjes Trip en Elena en opvallend is dat ze het vooral op Elena gemunt heeft. Ze vindt het geweldig om de kleintjes overal heen te sturen, liefst op hoge snelheid. Bij alles staan haar oren naar voren, het is één groot spel.

Gisteren heb ik voor het eerst na de bevalling Paloma en Lilly even onder zadel gehad. Anouck zag haar kans schoon om halfzusje Elena in te pikken en haar overal naar toe te sturen. Voor Elena best spannend want dit was de eerste keer zonder mama in de nabijheid en haar grote zus is behoorlijk imponerend. We hebben Paloma dus maar niet te lang van haar weg gehouden. Toen de hele groep weer samen stond zag je duidelijk de Walkers bij elkaar en de Paso's + Paso kruising bij elkaar. Grappig!