12 nov 2009

God blessed Texas

Laatst waren we 'even' bij vrienden op bezoek in Texas. We hadden hun al 5 jaar niet gezien dus er viel genoeg te vertellen. Ze zijn onlangs hun nieuwe stulpje ingetrokken wat ze zelf hebben laten bouwen, wij mochten in de guesthouse logeren die net af was.

Wat een prachtige lokatie met veel wilde dieren. 55 hectare grond met bomen, struiken en zelfs een meertje. 's nachts worden we wakker als ze met elkaar communiceren met hun luide gehuil. 2x spotten we een solitair mannetje. Wat een prachtige dieren. Ze treffen het hier beter dan deze coyote vorige week.

Ook zien we herten die met gemak over de omheining heen springen. Op deze lokatie is ervoor gekozen om wilde dieren zoveel mogelijk in harmonie te laten leven met de koeien, paarden, schapen, ezeltjes en het andere kleinvee wat er rondloopt. So far so good. Er staan dus ook waterbakken voor het wild wat er rondloopt en de vele struiken bieden veilige plekken om zich terug te trekken tijdens het jongen etc.

Wat is dit deel van Texas toch prachtig! Na de extreme droogte die 2 jaar duurde was er afgelopen maand dan eindelijk veel water gevallen en zag alles er bijzonder groen uit. 2 dagen waren veel te kort om bij te kletsen en te genieten van de omgeving en rust. Reden te meer om volgend jaar nog een keer op bezoek te gaan!