8 jul 2012

Puur natuur

Tja, het zit niet altijd mee wat fokken betreft. Na de zoektocht naar de ideale hengst voor onze merries strandden we op Capriano die we zelfs op onze locatie mochten houden voor dit seizoen. Capriano dekte uiteindelijk 3 van onze merries; Lilly, Spirit en Beetle.

Lilly kreeg een baarmoederontsteking. Na behandeling en spoeling is zij niet meer hengstig geworden. Spirit daarentegen was onmiddellijk drachtig. Voor haar vonden we een nieuw thuis en in 2013 zal in Oostenrijk een nakomeling van Capriano geboren worden. We lieten ook Beetle dekken, helaas kreeg zij een uierontsteking gepaard met hoge koorts. Er was geen ontkomen aan anti biotica. Beetle was niet drachtig en heeft tot op heden geen goede hengstigheid meer gekregen.

Ik vraag me serieus af of de oorzaak van een ontregelde cyclus te zoeken is in de reguliere medicatie, in dit geval anti biotica. Meer en meer wil ik volledig overstappen naar homeopathie maar soms moet je gewoon naar anti biotica overgaan, zeker als je paard bijna 40 graden koorts heeft.

Aangezien ik geen voorstander ben van hormonen en hengstig spuiten is het een kwestie van afwachten geweest tot de natuur zn werk doet. Helaas wordt het nu dermate laat in het seizoen dat we beter tot volgend jaar kunnen wachten met dekken.

Buiten wederom een hoge dierenartsrekening zijn we ook een mooie ervaring met Capriano rijker. Wij zien hem graag in het voorjaar terug!