2 apr 2012

Sweden here we come

Vandaag wordt een spannende dag, voor ons, maar helemaal voor Elena. Elena zal vertrekken naar haar nieuwe thuis in Zweden. Een lange reis van in totaal ruim 1300 km maar 2 tussenstops van 12 uur zullen de grote afstand minder zwaar voor haar maken.

Volgende maand is het alweer 2 jaar geleden dat er een klein Paso poppedijntje ter wereld kwam bij ons 2 dagen voor de open deur. Het spreekt voor zich dat zij de show stal en het hart van vele bezoekers veroverde toen ze met haar moeder door de wei paradeerde.

Hoewel het beide gangenpaarden zijn, is het verschil tussen een Walker en Paso aanzienlijk. Elena haar benen leken wel luciferstokjes zo dun en ogenschijnlijk kwetsbaar. Sierlijk beweegt ze door de wei met de nodige uitzwaaiing van haar voorbenen wat Termino genoemd wordt. Daarmee zag je direct wie de Paso was in de groep Walkers. Ook het karakter is anders. Dit meisje is zeer gevoelig en richt zich op 1 persoon, terwijl onze Walkers vaak allemansvrienden zijn en zich snel aanpassen aan nieuwe situaties.

Maar anders is zeker niet beter of slechter, het is gewoon anders! Heel eerlijk gezegd trekt dat gevoelige mij juist erg aan in Elena. Alleen maar denken aan wat je met haar zou willen doen is vaak al genoeg. En laat alle stress en gehaastheid maar thuis want anders kom je niet bij Elena in de buurt. Een goede les voor ons mensen. Het is ook fijn om te zien dat ze juist jou als vertrouwenspersoon heeft gekozen maar dat kan ook heel onpraktisch zijn wanneer de hoefsmid komt terwijl jij hoogzwanger bent. Dus dan toch maar het kleine meisje geruststellen want samen was het bekappen geen enkel probleem.

En zo gevoelig en éénkennig als ze is, zo leert ze in 3 korte sessies van 10 minuten om keurig gelongeerd te worden in stap, draf, gang en galop. Wat dat betreft is ze heel gewillig en leert ze snel.

Toch zie ik op tegen de lange reis. Eenmaal in Zweden zal ze weer kunnen genieten van weidegang en veel vriendjes. Dit keer zal ze één van de grotere zijn want ze komt tussen IJslanders te staan. Ik ga dit meisje missen maar wens haar nieuwe eigenaren veel geluk met haar.