10 mei 2010

Afwachten..



Het is niet makkelijk wanneer je uitkijkt naar een veulen en niet weet wanneer de merrie eigenlijk is uitgerekend. Paloma is drachtig bij ons gekomen, dekdatum onbekend. Nu weten we wel dat ze in mei vorig jaar een veulen heeft gekregen dus vanaf dat moment kan ze gedekt zijn, ze stond immers de hele periode bij de hengst.

Begin april begon ze al met een uier te maken, nu dus ruim 5 weken geleden. Normaal reken ik een 3-tal weken vanaf het aanmaken van de uier tot de geboorte. Niet bij deze dame dus. Paloma zelf geniet met volle teugen van alle aandacht; een paddock met stal, veel eten en een wei, alles direct in het zicht van ons mensen om haar zo nauwkeurig mogelijk te kunnen monitoren. Vorige week begon ze even te waxen maar dat hield diezelfde dag weer op. De banden zijn helemaal los, althans dat denk ik dan en de volgende dag blijkt dat ze nog losser kunnen...

Het spannende is de naderende opendeur die as zondag plaats vindt. Het zou fijn zijn voor ons allemaal als de kleine dan al is gearriveerd.

Afwachten dus!