11 mrt 2009

Ik EM, jij EMt, wij EM-en

Dat is de toekomst en zo hoort het te zijn. EM wordt ongetwijfeld binnen enkele jaren opgenomen in de dikke Van Dale. Een werkwoord van alledag, volledig ingeburgerd in ons dagelijks leven. Maar wat is nou eigenlijk EM?

EM staat voor Effectieve Micro-organismen. Het is een speciale combinatie van in de natuur voorkomende micro-organismen. Dit ongemanipuleerde mengsel heeft ongekend nuttige eigenschappen en de toepassingsmogelijkheden zijn haast onbegrensd.
EM is goed voor mens, dier en bodem. EM maakt de grond vruchtbaarder, of het nu gaat om een akker, een tuin, of een plantenbak in huis. EM is in het huishouden bruikbaar als middel om mee schoon te maken, onaangename geuren te bestrijden, uitstekende mest te maken uit keukenafval, water te verbeteren, enz. In de vorm van EM-X is het een krachtige bron van anti-oxidanten die bij inname de weerstand bevordert. Ook milieuvervuiling kan met EM bestreden worden.

Klinkt als 'het' redmiddel voor onze aarde, niet? Reden genoeg om ingeburgerde routines overboord te gooien en EM intrede te laten maken in stal en huize Pleasure Gaits. Het voelt nog wat onwennig om niet langer je weide te bemesten met kunstmest maar te werken aan 'verrijking' van je grond. De toepasmogelijkheden van EM zijn zo veelzijdig dat het me bijna duizelt maar het begin is gemaakt en ik kijk uit naar het effect. Een voorbeeld van de mogelijkheden bij paarden, klik hier.

We beginnen met het gebruik van EM-A inwendig bij de dieren (paarden, honden en katten). Dit werkt weerstandverhogend en lost ook allerhande problemen op zoals overgevoelige reacties, heelt wonden, stilt jeuk en ga zo maar door. Zelf ga ik het ook gebruiken, zal mijn hoesten dan eindelijk minderen?

Met het voorjaar in aantocht krijgen ook de weides weer een opknapbeurt en vanaf nu met gebruik van EM, zeeschelpenkalk, kleinmineralen en vulkamin. Het eerste jaar zal het effect wellicht nog niet overduidelijk zijn maar geduld siert de mens... Meer info en toepasmogelijkheden vindt je in deze brochure.

EM Natuurlijk Actief is gebaseerd op de ideeën van professor Teruo Higa. Professor Teruo Higa neemt afstand van de nietsontziende competitie in de wereld. Volgens hem beïnvloedt deze competitie de wereldvrede, de gezondheid en het milieu negatief. Hierdoor krijgen oorlogen, voedseltekorten en gezondheidsproblemen de kans om te ontstaan. Higa pleit dan ook voor saamhorigheid, vreedzame coëxistentie en gedeelde welvaart. Kortom meer evenwicht in de wereld. Met EM wil professor Teruo Higa zijn filosofie in de praktijk brengen. EM is volgens hem nodig om vreedzaam naast elkaar te leven en de welvaart in de wereld te delen.

Een nobel streven, count us in!