23 jan 2015

Stoere Tubs

Tubs is inmiddels 8 maanden oud en al een hele knul. Hij meet bijna net zo veel als Dino en de 2 jongens zijn ook elkaars beste maatjes. Gisteren werd Tubs voor het eerst bekapt. We begonnen met zus Abby en Tubs kon zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Wat was die man toch allemaal aan het doen? En wie was die man eigenlijk? Dus ging Tubs op nader onderzoek uit. Eerst werd bekapper Koen Theys nauwkeurig afgesnuffeld om vervolgens een stapje verder te gaan met hier en daar een knabbel. Wie heeft er bedacht dat een schort van achteren met een riem wordt vastgemaakt? Die werd in no time vakkundig los gemaakt door de onderzoeker. Na Abby was mama Beetle aan de beurt en begon Tubs zijn onderzoek van voren af aan nadat schort, trui en muts weer waren vastgesnoerd.

Eindelijk was Tubs dan zelf aan de beurt. Op mijn verzoek werd er begonnen met de achterbenen en dat bleek een goede keuze. Tubs liet zich als een ervaren paard keurig bekappen terwijl ik zijn tandvlees wat masseerde om hem af te leiden. Bij de voorhoeven was het hoofd en het achterste van bekapper Koen meer dan afleiding genoeg ;)

Et voila! 25 minuten later was Tubs rondom bekapt. Wij waren allemaal zeer tevreden en trots! Wat Tubs echter niet wist was dat het moment was aangebroken om zonder mama in de groep te blijven. Onbewust nam hij de laatste slokken melk waarmee hij aangaf het zelf ook wel stoer te vinden om zich aan zo'n vreemde behandeling te hebben laten ondergaan. Toen hij klaar was met drinken en zich bij Dino, Abby en Roux voegde heb ik Beetle uit de wei gehaald zonder er veel woorden aan vuil te maken en liep huiswaarts. Achter mij bleef het stil. Beetle liep snuivend voorwaarts, nieuwsgierig waar ik haar naar toe ging brengen. Een paar minuten later komen we thuis aan en wordt ze herenigd met de groep volwassen paarden die ze enkele maanden niet heeft gezien. Er wordt wat afgesnoven en hier en daar gegild voordat de rust weer wederkeert. Bekapper Koen Theys was nog even bij Tubs en zn maatjes gebleven om zeker te zijn dat alles goed ging. Nadat Tubs enigszins verbaasd zijn moeder had zien weglopen draaide hij zich om en begon met Dino te ravotten. Precies zoals het zou moeten zijn als de timing goed is en er verder geen enorme veranderingen zijn. Stress vrij spenen! Tubs kan nog een tijdje in de groep blijven voordat hij de verhuizing gaat maken naar de opfok in de buurt van zijn nieuwe eigenaar.