17 jul 2014

Bezoek van Ray Corum Stables

Sommige Europese Walker liefhebbers hebben de naam wel eens gehoord, slechts een enkeling heeft hem ook echt ontmoet; Ray Corum is een legende in de Walker wereld en fokker van Walkers met oude bloedlijnen. Helaas is hij vorig jaar op 90 jarige leeftijd overleden maar zijn stoeterij bestaat nog altijd en wordt gerund door zijn dochter Donna en haar man Howard Perkins.

De meest bekende hengst op Corum Stables was Merry Boy's F88. Deze hengst is overigens de grootvader van onze merrie Spirit die nu in Oostenrijk woont. Een andere bekende dekhengst was Go Boy's Nite Storm, grootvader van de ruin Ed die nu op een steenworp afstand van ons huist in Belgiƫ.

Het fokdoel van de familie Corum is al decennia lang gericht op fokken met bewezen hengsten EN merries zodat de typische 'old time' Walker gang van het plantage paard behouden zou blijven. Met andere woorden; in de jaren 70 was de familie Corum al overtuigd dat de oude bloedlijnen en het oorspronkelijke type Tennessee Walking Horse de enige juiste weg was om het ras verder te promoten en fokken. Toen al, bleven zij ver weg van de "Big Lick" show scene.

Door niet mee te gaan met de meute hebben zij zeldzame bloedlijnen kunnen bewaren maar anderzijds hebben ze geen grote successen en inkomsten behaald doordat ze weigerden mee te gaan in de Big Lick hype. Voor zoiets moet je stevig in je schoenen staan. De paarden die anno 2014 nog bij Corum stables in de weide lopen zijn typerend voor de Heritage Tennessee Walking Horse Society. Jammer genoeg zijn deze paarden nooit gecertificeerd maar qua bloedlijnen, karakter en gangwerk voldoen ze wel aan de eisen. In 2010 hebben wij dit met eigen ogen mogen concluderen toen wij in Bardstown, Kentucky op bezoek waren. Het is jammer dat we niet meer merries aan onze kudde kunnen toevoegen, anders zou ik het wel weten!

Dit weekend is Howard Perkins te gast bij ons. Gewoon om gezellig bij te praten en natuurlijk om onze paarden te laten zien. We kijken er naar uit om ervaringen uit te wisselen. We voelen ons zeer vereerd!