23 jun 2014

Members of Congress Tackle Horse ‘Torture’

Het is niet alleen Amerika die verandering moet brengen in de wetgeving om mishandeling een halt toe te roepen. Ook in Europa moet de kennis vergroot worden. Een paard met veel 'World Grand Champions' op de stamboom betekent simpelweg een paard waarvan in ieder geval de voorouders en wellicht het paard zelf ook deze mishandeling heeft moeten doorlopen. Deze paarden zijn geestelijk en lichamelijk verruïneerd.

Tennessee Walking Horses zijn fantastische paarden; hun karakter, gangwerk en werkwilligheid is subliem. Wanneer je een comfortabel gangenpaard zoekt dan is dit zeker een interessant ras. Informeer je over de mogelijkheden; bloedlijnen, herkomst, zijn ze geïmporteerd, hebben ze in training gestaan (zo ja, waar), hebben ze wedstrijden gelopen etc. Ook in Europa zijn er genoeg van deze fijne paarden te vinden.

Wil je er zeker van zijn dat je toekomstige Walker op de juiste manier is getraind en op een natuurlijke wijze wordt gehouden? Let dan op het logo van Natural Walking Horses (www.naturalwalkinghorses.eu) dat op de websites van verschillende Europese Walkers stallen is terug te vinden.


ABC US News | ABC Celebrity News

19 jun 2014

Eerste Tennessee Walking Horse in Hongarije

3 maanden geleden stapte Sorento ons erf op en ik had direct een klik met deze charmante ruin. Zeer gevoelig, mensgericht en erg (op het randje van te) werkwillig. Maar aangezien we geen ruimte hebben voor uitbreiding (integendeel) zochten we voor deze knappert een nieuwe eigenaar. En deze werd gevonden! Helemaal vanuit Hongarije kwam iemand naar Sorento kijken en ja, de beslissing werd genomen. Van Nederland via België zal Sorento naar Hongarije verhuizen.

Tot aan de grote verplaatsing verbleef Sorento bij ons zodat wij hem verder konden trainen en de nieuwe eigenaar zich kon verdiepen in het ras, de gangen en natuurlijk in Sorento in het bijzonder. In deze periode heb ik veel met Sorento gewerkt, zowel met grondwerk als onder zadel. Ook nam Sorento samen met zijn nieuwe eigenaar deel aan de clinic van Diane Sept. Een prachtig nieuw Specialized Saddle met een gematched hoofdstel maken dat Sorento kan 'stoefen' op zijn nieuwe stek.

Deze week was het dan zo ver. Sorento was klaar voor vertrek en wordt door zijn eigenaren zelf opgehaald. Alle documenten in orde maken voor export was nog niet zo evident, vooral als de regeltjes regelmatig worden verscherpt maar niets is onmogelijk natuurlijk. :)

De hele papierwinkel is in orde, exportkeuring heeft plaatsgevonden en omstreeks 5 uur vanmiddag stond de auto bepakt en bezakt en de trailer klaar voor vertrek.

Ellen, Ben en Sorento, heel veel geluk in Hongarije!