10 jan 2013

Eindelijk!

Hè, hè, het heeft een tijd geduurd maar eindelijk dan eens tijd om weer wat met de paarden te doen. Het zonnetje schijnt (is alweer verdwenen) en de roundpen lag er verrassend droog bij na de regenval van gisteren.

Marsie, onze Rocky pony, is in november gearriveerd maar door allerlei toestanden heb ik nog nagenoeg geen moment gehad om iets met haar te doen. Maar vandaag liet ik het er niet bij zitten! Zodra Lucas in bed lag te slapen ging ik gewapend met de babyphone naar de paarden. Afgelopen weekend had ik al een zadel op Marsie gelegd, vandaag ging ik dat herhalen maar dan in de roundpen en gingen we ook een stukje lopen met zadel op. Marsie gedroeg zich voorbeeldig. Je merkte wel dat het nieuw was voor haar maar ze zette geen stap verkeerd en was zeer werkwillig. Ik ben trots! We gaan dit nog een aantal keer herhalen en dan rustig aan beginnen met werken aan de lange lijnen, sturen etc.

En er was zelfs nog tijd over om alle paarden een poetsbeurt te geven wat zeker geen overbodige luxe was. Wat is het toch heerlijk om even helemaal tussen mn 4-voeters te zijn.