14 dec 2011

New kid on the block

Sja, in het kader van 'je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn' hebben we Lucas een geboortecadeau van formaat gegeven. Dit is Dino, een kruising Tennessee Walker x B-pony, geboren in juni van dit jaar. Het is een heel dapper ventje. Klein van stuk maar groot van hart. Dat wist hij al snel te bewijzen toen hij afgelopen arriveerde en parmantig aan het halstertje meeliep naar zijn nieuwe onderkomen.

Met stroom had hij nog niet eerder kennis gemaakt en uitgerekend op dat moment was onze batterij plat. Dino vond die draadjes onhandig maar liet zich niet weerhouden om nader kennis te maken met de merries die in de weide stonden. Niet lang daarna hebben we hem bij de rest gelaten maar dat bleek later toch niet zo'n succes te zijn. De merries spanden samen tegen de nieuwkomer die ook nog eens de kleinste van de kudde was. Nee, dit gaan we anders doen.

Dino staat nu thuis in de wei en paddock samen met Abby. Al was het niet gepland, Abby mocht met 8 maanden best gespeend worden en zo kan ze alsnog een maatje van Dino worden. Over een paar weken gaan ze samen terug in de groep, dan zal Dino er zeker niet meer alleen voor staan.

En dan maar hopen dat Lucas het paardenvirus heeft meegekregen. We zijn benieuwd!