30 okt 2010

Zielig, zieliger, zieligst

Gisteren had Muzby zijn zoveelste nagel stuk gebeten. Hij liep stok kreupel en het bloedde flink. Aangezien ik toch naar de dierenarts moest met Izzy heb ik hem gelijk meegenomen. Zijn nagel werd vakkundig verwijderd en het pootje werd ingetaped. Ons stoere Jerommeke was plotsklap een zielig menneke geworden.

Vanmorgen heb ik hem gevraagd te poseren en ja hoor, hij kan nog altijd heel zielig kijken ;)



19 okt 2010

Bericht vanuit Amerika

We zijn ruim 2 weken in Amerika en genieten met volle teugen. De huurauto heeft er weer meer dan 2000 miles bij en wij hebben weer veel gezien. Kentucky was leuk maar Tennessee blijft ons toch het meeste trekken. Ons favoriete verblijf in de guesthouse in Petersburg (middle of nowwhere) voelt als een 2e thuis.

Naast de ontelbaar veel paarden die we hebben gezien, hebben we ook een bezoek gebracht aan Nashville, Kentucky Horse Park to name a few. Natuurlijk mochten de nodige trailritten niet ontbreken (zowel op Tennessee Walkers als op Kentucky Mountain Saddle Horses en Rocky Mountain Horses). En ik heb zelfs nog meegedaan aan een funshow met een KMSH!

Dat het leven hier in het zuiden beduidend anders is dan in Europa is een feit. Hier is alles groter (denk aan auto's), de ruimte voor dieren is extreem. Er is veel natuur en wildlife. Overal zie je eenkhoorntjes, racoons, vossen, cayotees, konijnen, herten, fel gekleurde vogels en nog veel meer. Koeien lopen in weides met eigen beekjes etc. We hebben de geciviliceerde delen bezocht maar ook armoedige gebieden aangedaan. De omgang met dieren is ook anders en niet altijd zoals wij dat gewend zijn. Zo trof ik vandaag deze schedel van een koe. Overleden aan een natuurlijke dood. Het volledige skelet lag her en der verspreid, waarschijnlijk door water weggespoeld. Vermoedelijk 3 jaar of langer heeft het nodig gehad om enkel nog de botten over te houden. In Europa zou je dit niet aantreffen maar hier is het een normaal tafereel.

Wennen zal het wel nooit maar dit hoort wel bij het leven in de zuiderlijke staten. Nog 1 nachtje en dan vliegen we weer naar huis...