24 jun 2010

Natural Walking Horses


Al jaren supporten wij het fokken, trainen en showen van Natural Walking Horses (www.naturalwalkinghorses.eu). Niet voor niets rijden wij onze paarden bitloos en zonder ijzers. In Amerika lijkt helaas nog niet iedereen overtuigd te zijn van het feit dat het trainen van Tennessee Walkers ook anders en vooral diervriendelijk kan en dat Big Lick not done is.

Kennissen van ons in de States kregen de gelegenheid om hun stal in de spotlights te zetten en te laten zien wat de mogelijkheden zijn wanneer je je door kennis en hard werk inzet om samen met je paard op humane wijze verder te komen. Klik hier om de opname te bekijken.



17 jun 2010

Voetbalgekte

Als........ dan liever zo:



Ondanks veelvuldig oefenen en de support van soortgenoten is Trip niet ver genoeg gekomen om Belgiƫ toch mee te kunnen laten spelen:

Socialiseren

Onze Elena is nu 5 weken oud. Haar socialisatie fase is begonnen waarbij de behoefte om te spelen met soortgenootjes begint. Trip is alweer 3 maanden oud en staat te popelen om met Elena de beest uit te hangen. Toegegeven, zijn bal is leuk maar een soortgenootje is nog veel leukerder! Mama Paloma vindt het echter nog te vroeg en zet Trip regelmatig op zijn plek als hij in haar beleving te dicht bij komt.

Elena schijnt het nog niet zo erg te vinden. Trip is in vergelijking met haar al een hele grote jongen! Hij is stoer en best wild, zeker in vergelijking met dit prinsessenmeisje. Veilig schuilt ze zich naast mam en kijkt tevreden toe hoe Paloma Trip weer wegjaagt.

6 jun 2010

Meiden gefruttel en getuttel

Na al het harde werken en de stress van de afgelopen weken hebben wij (stagiaire Lieke en ik) het er gistermiddag eens van genomen om heerlijk met de paarden te tutten. Het weer leende zich er ook uitstekend voor.

Gewillige slachtoffers: Paloma (samen met een twijfelachtige Elena), Spirit en Secret. 3 prinsessendames die zich gewillig lieten wassen en poetsen om hun diepste schoonheid naar boven te halen. Na het wassen van manen en staart werd onze favoriete conditioner op basis van cocosnoot gebruikt. Elena vond mama wel erg lekker ruiken en stond later nog uitgebreid met mams te kroelen door haar manen. Het resultaat moest natuurlijk op beeld vastgelegd worden: