31 mrt 2009

Ras in de kijker bij Hippo TV

Pleasure Gaits Tennessee Walking Horses in de kijker bij Hippo TV. Deze opnames zijn in augustus 2008 gemaakt.

Klik hier om de video te bekijken.

29 mrt 2009

Lentekriebels

Het voorjaar is begonnen! Dit jaar waren onze merries er vroeg bij.

Vorige week kreeg Potter zijn eerste vriendin van 2009 op bezoek en sindsdien is Honor zijn trouwe paddock en weide genoot. Ze hadden al maanden naast elkaar in de weides gestaan en de eerste ontmoeting zonder omheining verliep dan ook vlekkeloos. Eind april vertrekt Potter naar Duitsland om het seizoen bij Gangpferde Vierhaus ter dekking te staan. Met name voor onze Duitse gangenpaardenliefhebbers en de geïnteresseerden in het noorden van Nederland is dit een uitstekende gelegenheid om hun merrie door Potter te laten dekken zonder al te ver te hoeven reizen.

Ook Lilly is bij de hengst op bezoek, wie dat is, dat houden we nog heel even geheim!

23 mrt 2009

Jong geleerd, oud gedaan.

Het is alweer bijna een maand geleden maar ik wilde jullie deze foto's niet onthouden. Kleine Uma van amper 2 jaar wilde weleens op een paardje zitten dus zetten we haar op Lilly.

Uma had een glimlach van oor tot oor zodra Lill in beweging kwam, dit was geweldig! Uiterst voorzichtig bewoog Lilly zich voort met het kostbare passagiertje op haar rug. Aanvankelijk wilden we enkel een rondje in de bak stappen maar Uma was niet van zin om naar beneden te komen dus liepen wij met het jongste ruitertje ooit over straat naar huis; ik leidde Lilly en Ellen hield haar dochter vast die zat te kraaien van plezier.

Uma gaat een echt paardenmeisje worden, dat is duidelijk. Inmiddels heeft ze haar eerste ponyritje er ook al opzitten.

11 mrt 2009

Ik EM, jij EMt, wij EM-en

Dat is de toekomst en zo hoort het te zijn. EM wordt ongetwijfeld binnen enkele jaren opgenomen in de dikke Van Dale. Een werkwoord van alledag, volledig ingeburgerd in ons dagelijks leven. Maar wat is nou eigenlijk EM?

EM staat voor Effectieve Micro-organismen. Het is een speciale combinatie van in de natuur voorkomende micro-organismen. Dit ongemanipuleerde mengsel heeft ongekend nuttige eigenschappen en de toepassingsmogelijkheden zijn haast onbegrensd.
EM is goed voor mens, dier en bodem. EM maakt de grond vruchtbaarder, of het nu gaat om een akker, een tuin, of een plantenbak in huis. EM is in het huishouden bruikbaar als middel om mee schoon te maken, onaangename geuren te bestrijden, uitstekende mest te maken uit keukenafval, water te verbeteren, enz. In de vorm van EM-X is het een krachtige bron van anti-oxidanten die bij inname de weerstand bevordert. Ook milieuvervuiling kan met EM bestreden worden.

Klinkt als 'het' redmiddel voor onze aarde, niet? Reden genoeg om ingeburgerde routines overboord te gooien en EM intrede te laten maken in stal en huize Pleasure Gaits. Het voelt nog wat onwennig om niet langer je weide te bemesten met kunstmest maar te werken aan 'verrijking' van je grond. De toepasmogelijkheden van EM zijn zo veelzijdig dat het me bijna duizelt maar het begin is gemaakt en ik kijk uit naar het effect. Een voorbeeld van de mogelijkheden bij paarden, klik hier.

We beginnen met het gebruik van EM-A inwendig bij de dieren (paarden, honden en katten). Dit werkt weerstandverhogend en lost ook allerhande problemen op zoals overgevoelige reacties, heelt wonden, stilt jeuk en ga zo maar door. Zelf ga ik het ook gebruiken, zal mijn hoesten dan eindelijk minderen?

Met het voorjaar in aantocht krijgen ook de weides weer een opknapbeurt en vanaf nu met gebruik van EM, zeeschelpenkalk, kleinmineralen en vulkamin. Het eerste jaar zal het effect wellicht nog niet overduidelijk zijn maar geduld siert de mens... Meer info en toepasmogelijkheden vindt je in deze brochure.

EM Natuurlijk Actief is gebaseerd op de ideeën van professor Teruo Higa. Professor Teruo Higa neemt afstand van de nietsontziende competitie in de wereld. Volgens hem beïnvloedt deze competitie de wereldvrede, de gezondheid en het milieu negatief. Hierdoor krijgen oorlogen, voedseltekorten en gezondheidsproblemen de kans om te ontstaan. Higa pleit dan ook voor saamhorigheid, vreedzame coëxistentie en gedeelde welvaart. Kortom meer evenwicht in de wereld. Met EM wil professor Teruo Higa zijn filosofie in de praktijk brengen. EM is volgens hem nodig om vreedzaam naast elkaar te leven en de welvaart in de wereld te delen.

Een nobel streven, count us in!

7 mrt 2009

Logeerpartij

2 weken geleden werd onze groep van veulens uitgebreid met een nieuweling. Dutch Rising Sun is een veulen geboren in 2008. Nee, geen jongen zoals de rest van de gang maar een meisje! Toegegeven, ik moest wel heel goed nadenken of wij zomaar een merrietje aan de groep konden toevoegen maar na gesprekken met verschillende fokkers en gedragsspecialisten besloot ik de gok te wagen.

Nadat Sun in alle rust de paddock had verkend heb ik Jazz geïntroduceerd. Met zijn extreem zachte karakter achtte ik hem het meest geschikt om Sun onder zijn hoede te nemen. De kennismaking verliep soepel en tegen de avond konden Silas, Dean en Nilam dan ook 'eindelijk' de nieuweling nader onderzoeken. Dusty Rose was het minst enthousiast en zag het kennelijk niet zitten om voor een 5e veulen oppas te gaan spelen.

Jazz heeft zich wonderbaarlijk goed ontfermd over zijn nieuwbakken vriendinnetje. De eerste dagen durfde ze niet met de rest op de weide en Jazz bleef dan trouw bij haar in de paddock. Het is ongelooflijk om te zien hoe zorgzaam de paarden zijn en instinctief weten dat hun hulp nodig is. Na de 3e dag leek Sun opgenomen te zijn in de kudde; ze stond niet langer buiten de groep maar staat vanaf nu tussen de andere veulens aan de hooiruif te eten en staat ze haar 'mannetje' zo tussen de jongens. Alleen als er ruwe macho spelletjes beginnen blijft ze wat achter, dat soort rouwdouwerij is niets voor een meisje.

Op dit moment is Sun nog onder haar gewicht en onbespierd maar dat zal de komende periode zeker veranderen met alle beweging en voeding die ze tot haar beschikking heeft. Sun zal tot dit najaar bij ons verblijven totdat haar eigenaresse weer terug in het land is. Het spreekt voor zich dat we het gedrag van de veulens nauwgezet volgen en actie ondernemen als de jongens Sun onverhoopt door een roze bril gaan bekijken.